Boka bord

Viner på Hillenberg

Hösten har landat, och hos oss på Hillenberg har vi samlat det bästa av säsongens smaker i en vinlista som vi är riktigt stolta över. Tillsammans med vår chefssommelier, Hedda Falk, har vi handplockat viner som inte bara passar till maten utan som också ger en extra dimension till din måltidsupplevelse.

Våra röda viner på Grenache, från både Frankrike och Spanien, är verkligen något att upptäcka i höst. De har en underbar fruktighet och djup som passar perfekt till våra grillade och mustiga rätter. På den vita sidan lyfter vi fram Chenin Blanc från Loiredalen, ett vin som med sin friska syra och intensiva frukt balanserar snyggt med både lättare och fylligare rätter. Det är viner som verkligen gör sig på din tallrik – och i glaset.

Vi på Hillenberg älskar att skapa upplevelser där mat och vin går hand i hand. Vi har ett nära samarbete med köket för att få till de där perfekta kombinationerna. Som när vi serverar vår råbiff, med vedröksinfuserad dressing och dijonäs, tillsammans med en fyllig Chardonnay från USA – en kombination som överraskar och imponerar.

Om du har svårt att välja vin när du äter en blandad måltid, rekommenderar vi ett allroundvin som Grenache. Men ibland är det bästa att helt enkelt välja ett vin du tycker om, och låta smakupplevelsen utvecklas på sina egna villkor. Det behöver inte alltid vara en exakt matchning – känslan av att hitta ett vin du älskar är vad som räknas.

Hösten är också en tid för att prova något nytt, och vi märker att våra gäster är mer nyfikna än någonsin. Därför har vi plockat in några riktigt spännande viner som vi tror att du kommer att uppskatta – viner som bjuder på något extra och som snabbt blir nya favoriter.

Så varför inte göra oss sällskap i höst? Kom förbi och låt oss guida dig genom våra senaste vinval. Oavsett om du letar efter en klassiker eller är sugen på att upptäcka något nytt, finns det alltid något som väntar på dig hos oss på Hillenberg. Vi ser fram emot att ge dig en härlig upplevelse fylld med god mat, fantastiska viner och en mysig höstkänsla. Varmt välkommen!

Boka bord

NYHETSBREVET

Prenumerera på Hillenbergs nyhetsbrev här

NYHETSBREVET

Prenumerera på Hillenbergs nyhetsbrev här