Boka bord

Forbes om Ekstedt

Forbes har skrivit en artikel som beskriver hur Niklas Ekstedt, vår krögare, har varit banbrytande inom live-fire cooking. Ekstedt har återupplivat gamla matlagningstekniker som går tillbaka till tiden före elektriciteten, med fokus på att använda ved och öppna lågor för att skapa unika och smakrika rätter. Hans andra restaurang i Stockholm, Ekstedt, är ett perfekt exempel på denna filosofi, där rätterna röks, grillas eller bakas med enbart eld och ved, vilket skapar en matupplevelse som är både rustik och sofistikerad.

”Eld är inte bara en ingrediens. Det är en aktör i berättelsen som Ekstedt berättar, och kocken är en mästerlig regissör.”

Artikeln beskriver också hur Ekstedts inflytande har inspirerat kockar världen över att omfamna live-fire cooking. Denna metod förstärker inte bara smakerna i ingredienserna utan tillför också en teatralisk dimension till matupplevelsen. Kockar som Ryan Farr och Charlie Hallowell har uttryckt liknande åsikter, och betonar enkelheten och de sociala aspekterna av att laga mat med eld. De framhåller att denna matlagningsstil handlar om att skapa en koppling till maten och processen, vilket resulterar i rätter som är enkla men ändå djupt smakrika, och som förenar människor i en gemensam kulinarisk resa.

Läs artikeln här

NYHETSBREVET

Prenumerera på Hillenbergs nyhetsbrev här

NYHETSBREVET

Prenumerera på Hillenbergs nyhetsbrev här