Boka bord

THE MAP

Tillsammans med Absolut Vodka har vi, Hillenberg, tagit fram vår tolkning av den klassiska cocktailen Cosmopolitan. Vår uniks versioner kan upptäckas genom Absolut Vodkas The Map och smakas på plats. Tetto, Laroy, Chez Jolie, Griffins’ Steakhouse, Berns Asiatiska, L’Avventura, Coquetel Social och Avalon är några fler barer som alla har skapat sina egna unika Cosmopolitan-interpretationer. Utforska Stureplansgruppens olika tolkningar av Cosmopolitan och kom ihåg att rösta på vår drink på kartan.

Cosmopolitan, eller ”cosmo” som den ofta kallas, är en utsökt cocktail gjord på cointreau, vodka, tranbärsjuice och limejuice. Den tillhör sour-familjen och har en lite mystisk bakgrund. Vissa spårar dess rötter ända tillbaka till 1920-talet, men de flesta är överens om att det recept vi känner till idag skapades av olika bartendrar i USA på 1980-talet. Drinkens popularitet exploderade på 1990-talet tack vare Carrie Bradshaw i ”Sex and the City”. Och när Madonna sippade på en Cosmo på Rainbow Room 1996, blev den ännu mer ikonisk. Kombinationen av TV-glamour och kändisglans gjorde Cosmopolitan till en oumbärlig stjärna i barvärlden.

Vår cocktail heter Rhubarb / Cosmo och är skapad av vår barchef Oliver Mångs. Rhubarb / Cosmo är en somrig tolkning och innehåller 4 cl Absolut Original, 2 cl Rabarber Verjus, 1 cl Syrat äpple, 2 cl Tranbärs cordial och toppas med några droppar Verbenaolja. Vi blandra allt i shaker, skakar och silar upp i ett elegant glas med isboll.
Utforska Hillenberg och våra andra barer genom The Map och njut av våra unika Cosmopolitan-varianter. Glöm inte att rösta på din favorit!

TILL KARTAN

NYHETSBREVET

Prenumerera på Hillenbergs nyhetsbrev här

NYHETSBREVET

Prenumerera på Hillenbergs nyhetsbrev här