Boka bord

Sena kvällar på Humlegårdsgatan

Hillenberg i Stockholm är platsen att vara för en kväll fylld med sydeuropeiska smaker blandade med skandinaviska influenser. Restaurangen, belägen i hjärtat av Östermalm på Humlegårdsgatan, är ett elegant val för både lokalbefolkningen och besökare som vill njuta av högklassig mat och dryck i en inbjudande miljö.

Hillenberg erbjuder en meny som kombinerar det bästa av sydeuropeiska klassiker med en svensk touch. Under ledning av den kända kocken Niklas Ekstedt, kan gästerna förvänta sig rätter som inte bara är smakrika utan även vackert presenterade. Menyn varierar från säsong till säsong men inkluderar ofta kreativa tolkningar av lokala råvaror. Bland rätterna hittar du förrätter som till exempel Toast Skagen och Råbiff samt huvudrätter som Hillenbergs omtalade Tryffelpasta. Menyn erbjuder även rätter från grillen, beställ in den köttbit som lockar samt sides och dela med ditt sällskap. För vegetarianer och veganer finns det också gott om alternativ.

Hillenberg är också känt för sitt imponerande urval av viner, vilket är resultatet av ett nära samarbete med Ekstedts vincafé, Tyge & Sessil. Förutom vin erbjuder restaurangen även ett brett utbud av cocktails och andra spritdrycker. Om du besöker stället innan du ska vidare till andra nattaktiviteter i Stockholm, kan en cocktail eller ett glas mousserande vin från Hillenberg vara det perfekta sättet att börja kvällen på.

Restaurangens läge på Östermalm, endast ett stenkast från Stureplan, gör den till ett utmärkt ställe att starta en utekväll. Inredningen är modern och stilfull med en hemtrevlig atmosfär som skapar en avslappnad men ändå sofistikerad känsla. Det är perfekt för allt från en avslappnad middag till en festligare drink. Hillenbergs sena öppettider på fredagar och lördagar (fram till 01:00) gör det även praktiskt för de som vill fortsätta kvällen på stan efter middagen.

Om du planerar en kväll på Hillenberg, kom ihåg att boka bord i förväg, särskilt under helgerna då det kan vara hög efterfrågan. Restaurangen är inte bara en plats för god mat och dryck, utan också en upplevelse som kombinerar kvalitativa ingredienser med enastående service och en välkomnande atmosfär.

Vill du få tips om fler ställen att besöka vid en kväll på stan? Läs Stureplansgruppens artikel där de tipsar om deras Stureplansmil som innefattar en rad olika upplevelser som är perfekta för en kväll ute.

Läs artikeln

NYHETSBREVET

Prenumerera på Hillenbergs nyhetsbrev här

NYHETSBREVET

Prenumerera på Hillenbergs nyhetsbrev här